Direktlänk till inlägg 29 augusti 2019

Fenja och Menjas ööö dagbok, dag 5

Av Fenja & Menja S*Fylgias - 29 augusti 2019 19:46

Matte klädde på oss våra tröjor och vi var direkt redo på dagens utfykt! Så redo! Vi satt och väntade och väntade. Men de tvåbenta bara gick om kring och grejade och packade och pyslade. HALLÅ!!!! Skulle vi inte ut?

 

Vi sitter ju i korgen och väntar!?


Efter många om och men kom äntligen matte, men vi skulle tydligen inte åka korgen utan vi skulle kliva in i buren. Men det var ju utflyktsdags så vi tvekade ändå inte. 

Första biten på stigen från stugan är väldigt skumpig och knölig. Så vi får studsa en hel del där i mattes knä när hon kör över stock och sten med sin sak med hjul. Men det är rätt ok.

Sen fick vi gå en bit i skogen. Men vi tog en annan väg idag! Genom ett annat typ av staket än det vi har på altanen. Det var bara långa trådar. Massa kosntiga bajspluttar var det. Öppet och bara gräs. Vi hittade ett litet träd som låg på marken som vi klättrade på. 

Men det blåste rätt mycket idag. Ja, det har regnat också förresten! Vi fick gå ut på altanen imorse men det var alldeles blött, dessutom kom det massa blöta droppar i luften!? Vad är det? Matte sa att det hette regn?! Konstigt det där regnen...vatten brukar ju vara i vattenskålar, badkar och det där stora blöta som kallas hav!? Hur mycket olika vatten finns det?

Vi fick byta till vindtröjorna. Det är jätte jobbigt när matte ska klä av och på oss, så vi gör vårt bästa för att springa iväg, för att skynda på det hela!



Sen kom vi fram till något som hette vandrarhem. Där fick vi inte springa lösa! Men det var ändå ok, för matte har lååååånga koppel som också funkar!

         

Idag fick vi se det som heter vandrarhem och reception. Det fanns tydligen också brygga och båtplatser. En båt är en sån där som Färja var, fast mindre. Men vi såg inte någon sådan båt. De är konstiga som flyter på vattnet ialla fall.

Undrar om de flyter på det vatten som heter regn också?

       

VI gick och kollade runt en massa. Under bryggan skvalpade det där stora havet lite läskigt. Men det var rätt ok att gå på bryggan ändå. Sen kom sådant där regn igen, så vi åkte hem till stugan.


På kvällen sen, då fick vi komma ut igen! Matte och mormor satt nere vid våran strand, så vi fick hänga utanför stugan hur länge som helst! Ibland ropade matte på oss när vi gick utom synhåll. Men vi var ändå så duktiga, för matte lät oss vara lösa hela tiden.

             


Efter låååång stund så gick matte in. Den här gången kom vi in alldeles själva. Hon behövde inte ens bära oss in. Det är ju rätt skönt att få komma in efter en timmes lek ute!


Nu ska vi vila och hänga och vi ska nog sova resten av kvällen och natten.


/Fenja och Menja

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Fenja & Menja S*Fylgias - 29 augusti 2019 19:39

Fenja här. Vi fick komma ut på en kvälls tur. Jag tror inte matte alls hade tänk det. Men ni vet hur det är. Det behöver ju hända lite spännande saker. Annars går det ju lika bra att hitta på själv. Så här började det. Jag kom springande med matt...

Av Fenja & Menja S*Fylgias - 29 augusti 2019 19:34

En till tur till "Den stora sandlådan" eller sandstranden.Idag började vi med att gå själva när matte körde. Men vi är rätt less på myror nu! De är väldigt irriterande!Så vi fick åka permobil med matte till "Den stora sandlådan".Fenja hade bråttom at...

Av Fenja & Menja S*Fylgias - 29 augusti 2019 19:29


   Sandlåda eller sandstrand?Idag tog matte med oss ut. Först fick vi åka permobil med henne. I en korg. Vi båda kämpade för att komma ner. Vi ville ju springa! Äntligen fick vi komma ner. Men det blev en massa strul med selar, långa koppel och myror...

Av Fenja & Menja S*Fylgias - 29 augusti 2019 19:11


Promenaden...Det stora vattnet. Hav heter det visst...Det är lite läskigt! Låter konstigt och är stoooort! Matte tog på oss tröjor o selar och långa koppel. Så tog hon med oss ut ner till stranden.   Fenja hittade direkt spännande saker som kröp i...

Av Fenja & Menja S*Fylgias - 29 augusti 2019 19:07

Altanen. Vi fick börja dagen med att bara vara inomhus. Medans matte, mormor och vovven var ute! De pysslade en hel massa med något på altanen bak. Stökade med pinnar, snören och nät. Vi var båda väldigt intresserade, men också irriterade att vi in...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Augusti 2019
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards